Saturday, July 21, 2012

A.K.U S.E.D.I.H :'(


First day Ramadhan memang bagi aku makna. Sangat mendalam.
sepatutnye first day Ramadhan aku happy. but,, aku sedih. :'(
aku sedih sangat-II. tapi,, 
Alhamdulillah aku ade kawan-II yg sentiasa ade time aku sedih.

Dengar lagu kat atas tu,, mendayu-dayu.
After few month we're being together,, finally..
the time's come. I've ready a long time ago. 

Aku tau,, korang mesti cakap, sape suruh couple-II, 
bile putus buat sedih je. kan? aku tauu,,
sebab tu aku ready awal-II untuk semua ni.
Aku sedih, aku rase nak nangis,, tapii,, air mata aku susah sgt nak keluar.
aku nak sgt lepaskan semua rase sedih ni.
tapii tak bolehh. rase nak menjerit kuat-II tapi tak tau kat mana tempat yg tak ade org dengar.
even kita dah clash,, kita still rapat lagi kan. :)
macam dulu-II,, Bestfriend.

Dear,, aku tau kau pon rase bersalah ..
But, it's okeyy.. let bygone be bygone. nak buat mcm mane kann...
kau pun jangan lah fikir yg aku ni terlampau baik k ?
aku pun ade jahat jugak. even kita x pernah pun gaduh kan.
macam yg kau cakap td,, kau pun tak tau nk gaduh ape dengan aku. huhu.
Alhamdulillah kita clash dengan cara baik. No maki-II,, no shouting each other. 
Aku anggap ni dugaan bulan puase. :)

Macam yg Wanie cakap kt aku semalam.
"mencintai seseorang bermakna harus merelakan si dia untuk selalu bahagia dan juga merelakan saat akan kehilangan dia"
Aku pegang kata-II ni. 
"Cinta memerlukan pengorbanan, lepaskan dia sekiranya dia gembira dilepaskan. kalau dia milik kamu, pasti cinta itu akan kembali"
Ye aku tau.. ni cuma 'cinta monyet' je. At least, aku tau macam mana perasaan
bila kecewa, sedih, sunyi. 
After this, aku dah taknak lagi couple-II.
Aku nak fokus STPM. Aku nak buktikan yang aku boleh berjaya macam
orang lain jugak. 

For you Mohamed Hamidi, ,
Aku hargai sbb kau dah jujur dgn aku. Even b4 kau mengaku, aku dah tau semua. :)
lepas ni kau tak payah la main-II kan hati orang. Try to be faithfull okeyy dear? (^^,)
nanti kau jugak yg susah. kau jugak yg terjerat dengan permainan kau sendiri.
Ni aku bg nasihat kat kau. 
Jaga hati perempuan. Hati perempuan tu sensitif. Sangat sensitif.
Sekali dia dah kecewa, dia akan ingat sampai bila-II.
mencintai memang mudah, tapi melupakannya sangat sangat sukar.
Sekali kau cakap kau suka, kau sayang kat dia,
kau dah bagi satu harapan yang besar pd dia,
dia akan terus mengharap kan kau.
Jangan permainkan perasaan org lagi k.




status aku kat FB tu sebenarnye untuk kauu,,
Pasal aku kau tak perlu risau k, I can handle myself. :)
Kau jaga la dia baik-II k. 
Jangan buat dia mcm kau buat kat aku.
Aku tengok dia tu pun baik. Lembut kan ? hmm..
k., tu je yang aku nk bg tau.  ^^,

                                                                                                                    ~Fariha~



2 comments:

BaYu said...

dah jangan sedey2... Allah akan bagi orang yang lebih baik untuk farah!

Selamat berpuasa! Fokus puasa! Fokus STPM!


Cinta manusia boleh dicari,tapi peluang untuk mencapai cita-cita mungkin hanya datang sekali!

miSs FaRaH said...

Bayu,, thanks, :')
dah tak sedih dah.
sokong kata kata awak,,
Cinta manusia boleh dicari,tapi peluang untuk mencapai cita-cita mungkin hanya datang sekali!